Gå Sol Del 1: Tips för att Planera ett Lyckat Projekt

0
55

Det finns en massa bra anledningar till att installera solpaneler. Vi kommer inte att täcka alla de fördelar och nackdelar i den här artikeln, men om du har beslutat att gå framåt eller letar efter verktyg för att hjälpa dig att fatta det beslutet, vi erbjuder några surt förvärvade erfarenheter från våra egna erfarenheter, och många andra genom åren, som kan bidra till att göra ditt projekt till en framgång.

Gör Din Egen Finansiell Analys

Baserat på stor erfarenhet att jag kan ganska mycket garantera att när du kontaktar en sol företaget för att få en uppskattning, den kommer att innehålla en pitch för att nolla ut din elräkning och en fin, grafiskt förbättrade, analys visar att du kommer att spara en zillioner dollar under en framtida period. Min första problemet med det är att det finns ingen anledning att tro nollställning ut din elräkning är rätt mängd sol för att installera. Visst, det är ett självklart mål, och vägen nettomätning fungerar kan ge dig den mest besparingar. Men du kanske också vill börja med en kontant budget, eller ett område av ditt tak för att du är villig att distribuera, eller några andra av projektets storlek du föredrar. Så du kanske måste trycka tillbaka en bit och få en offert för storleken på det system som du vill ha.

På samma sätt, medan payback prognoser ofta ser awesome, de kommer med en massa antaganden. För det första, de antar en viss årlig produktivitet för dina paneler. Om företaget inte har varit på taket (eller på din webbplats om du har en sol fältet planerade) för att utvärdera skuggning, ta sina första analys med en nypa salt. Google Earth är fantastisk, men den vanligaste verktyg som används av solar försäljning lag, det är endast en approximation.

Enligt denna glada förslag, jag kan spara $127K genom att släppa några pengar på sol nu. Men massor av knepiga antaganden gå in på det nummer som du får i en sol förslag, så bäst att göra din egen läxa

Varje sol företaget har sina egna antaganden om både produktiviteten och den förväntade graden av elektriska verktyg kostnaden ökar. En av dem kan till och med vara rätt, men du kan enkelt vara att jämföra äpplen och apelsiner, om annan budgivare på ditt projekt har olika antaganden. Jag rekommenderar att bygga din egen enkla kalkylark som bygger på kilowatt varje leverantör bud och den totala kostnaden, tillsammans med federala och annan skatt som är krediter som du kan kvalificera sig för, samt din genomsnittliga kostnaden för el. Om du är riktigt gung-ho, kan du prova att justera för tid på dygnet och plats för effekterna av Time Of Use (TOU) mätare som du kommer förmodligen att få med sol, men det kan vara en svår uppgift.

På samma sätt skulle jag vara skeptisk till de uppskattningar för ökar i elektriska priser. Särskilt eftersom många bud som inte tillåter den ränta som du skulle kunna tjäna på pengar du sätter in sol om du var bara att betala din elräkning och bank resten av pengarna. Så jag kan helt enkelt använda vår nuvarande elräkning och få en enkel återbetalningstid genom att dividera periodens kostnad (efter skattereduktion) av systemet genom att kostnaden för den el som genereras (KW installerad gånger en effektivitet nummer som vi kommer att diskutera längre ner, delat med blandade verktyg kostnaden per KWH).

Räkna ut din Sol Effektivitet med Hjälp av Projektet Taklucka

Lyckligtvis finns det ett enkelt-att-använda, gratis, verktyg för att uppskatta din potential sol utgång — Googles Projekt Taklucka. Den använder en modell av ditt tak och höjd av omgivande träd från Google Earth dataset och kombinerar det med typiska årliga väder att spotta ut ett förväntat antal KWH per år. Det är definitivt inte perfekt, som tak storlek och träd höjd uppskattningar är inte alltid på plats, men det ger dig en bra känsla för vad man kan förvänta sig. Ännu bättre, det kommer att göra en snabb kostnad beräkning som tar hänsyn till den sannolika detaljhandel kostnaderna, skattelättnader, eventuella statliga och lokala krediter och övriga förmåner. Projektet Taklucka använder en rimlig 2,2 procent uppskattade inflationen för din räkning, och 4 procent med i beräkningen för att beräkna nettonuvärde, som båda är fint konservativ.

Om framåtblickande Thomas Jefferson var vid liv idag, Projekt Taklucka beräknar att han kunde spara $30K under de kommande åren med en massiv med 21,5 KW solcellspaneler på taket på Monticello.

I vår situation, vi är ganska tur eftersom vi får massor av sol och har en oskuggade taket. Projektet Taklucka uppskattar att vi får strax över 1 800 timmar av “topp sol” (gånger vid 1000 watt per kvadratmeter av solens strålning är att träffa våra tak) varje år. Så varje KW som installerats kommer att generera nära 1800 KWH per år. Det finns ineffektivitet i systemet, naturligtvis, men de är ganska lite mindre än när vi installerat vår första solpanelen för 15 år sedan. Så långt som att beräkna besparingar, nästa steg är att modellera din nyttan priser. Våra verktyg priser är omfattande, något som $.30 blandade per KWH (även med TOU mätning). Så totalt sett varje KW installerad är värda mellan $500 och $600 per år

Projektet Taklucka gör ett ganska bra jobb med att uppskatta ditt elektriska priser, baserat på offentliga databaser. När du har gett det alla fakta, kommer det att spotta ut en genomsnittlig kostnad för en sol-installation av den storlek som du anger i ditt område, tillsammans med beräknade besparingar på din elräkning. Min enda gripe med Projektet Taklucka är att dessa siffror är dolda, och jag kan inte se något sätt som du kan förse din faktiska elektriska priser eller anbud från entreprenörer.

Projektet Soltaket är knappast ofelbar. Det skulle ha berättat om Thomas Edison som han bara kunde installera en ynka 176 kvadratmeter solpaneler, trots hans spretande uppsättning av lab byggnader.

I vårt fall är vi i en hög kostnad område (Norra Kalifornien) med en stor efterfrågan för solenergi, så att bud tenderar att vara premium-pris — mellan $3 och $4 per watt, beroende på taket, installation storlek, etc. Det innebär att med min enkla kalkylblad och data från ett antal citat för hus i vårt område, återbetalningstiden är mellan 5 och 7 år, med några mycket-high-end-installatörer bud som kommer in med återbetalning så länge som 9 år. Mitt nummer var en ganska bra match med enkla uppskattningar tillhandahålls av Projektet Taklucka. Återigen, det är upp till dig om resultatet är en god investering ekonomiskt för dig, eller helt enkelt något du vill göra, eller för mycket av ett problem. Det är ditt samtal.

Tänk på att ovanligt tak och konfigurationer eller specialitet tak ytor som kakel kan också kosta mer. På tal om tak, i många fall installatörer kommer inte att sätta solpaneler på trä skaka tak, och det gör inte alltför mycket mening med att lägga ett stort utbud av solfångare på tak du ska byta snart. Så du kanske vill leta efter ett företag som kan ta fullt ansvar för både din sol och din takläggning arbete.

Gå Sol Kan Kosta Mindre Än Du Tror

Några andra på ExtremeTech personal levande tillbaka Österut och är skeptisk till att sol skulle betala för dem. Det är dock absolut värt att kolla, eftersom vissa stater, och vissa verktyg, har ganska stora krediter — i vissa fall så stor som den rikstäckande 30 procent Federal Tax Credit — även här i Kalifornien, och de flesta av de kredit pengar har torkat upp.

Till exempel, lyckligtvis för sent Thomas Alva Edison, att han skulle vara i ett område (Norra New Jersey) som har ytterligare krediter tillgängliga för solenergi-installationer:

Projektet Taklucka meddelande Edison skulle vara berättigade till ytterligare poäng baserat på hans lab-läge.

Placering och Val av Paneler

En av de största överraskningarna för mig när du arbetar där för att sätta paneler är att den exakta vinkeln som de är placerade är inte extremt kritisk. Om ditt tak är benägna till allt, med dem platt på taket är det en låg profil väg att gå. Likaså om ditt tak är någonstans mellan Sydost och Sydväst, och det är förmodligen tillräckligt nära så att man försöker vinkla taket paneler vissa andra riktningen är förmodligen inte värt det.

Medan vi är på ämnet, det finns ett par solar roof alternativ långsamt fram. Tesla är fruktansvärt försenad och mycket dyrare än företaget låter på, men vid en viss punkt som kan vara konkurrenskraftig. På samma sätt, DuPont har licensierat v3 av sin sol tak bältros till Verkliga Varor, som RGS Kraftpaket. De ser riktigt lovande ut och om du kan vänta ett år kan vara ett bra alternativ. Men de är fortfarande i ett så tidigt skede att de inte ens har svarat på min e-post för att få på deras tidiga intresse lista.

Att välja paneler, den goda nyheten är att det finns en massa bra alternativ. Även avgifterna har inte saktat ner saker och ting, eftersom de inte ökar de totala projektet priset för mycket och det finns massor av paneler som gjorts på andra platser än Kina. Om du är orolig över att de ser ut, få paneler som är alla svarta. Om du har begränsat med tak utrymme, betala mer för maximal effektivitet paneler kan vara värt det. Annat än att se till att det är en seriös leverantör med en bra garanti.

Lyckligtvis, det finns massor av webbplatser med detaljerad information om alla de olika produkter. Av mina vänner som är kostnaden känslig, men har massor av utrymme på deras tak är för närvarande delvis till den Kanadensiska solpaneler. Panasonic, LG och särskilt SunPower är topprankade varumärken för de flesta bostäder och projekt, med SunPower är den mest effektiva. Företaget använde vi för 15 år sedan, Astropower, blev en del av GE, att stänga sina solpaneler enhet kort därefter. För våra nuvarande projekt, vi kommer med G5 Hanwha Q. Cell paneler. Vi fick ett bra pris på dem och Hanwha är en väl respekterad panel säljaren världen över, och är en upp-och-comer i den AMERIKANSKA marknaden. G5 paneler, i synnerhet, har god effektivitet. Längden på garantin kan också vara viktigt för dig, så det är något annat att lägga till i din jämförelse.

Två av mina egna favoriter är EnergySage och Verkliga Varor Sol. Energi Salvia kan binda dig till citat från installatörer och Verkliga Varor kommer att sälja dig hela DIY-system, men separat från att de både ger en mängd information (som är allt jag har använt dem för, och jag inte har någon anslutning till dem).

En Kort Kurs på Växelriktare och Batterier

Du kommer inte lära sig det mesta av detta från din sol säljare, så här är det som en service till allmänheten. Det finns i princip tre sätt att arkitekten din residential solar. Den första, och trendigaste, är att använda paneler med integrerad micro-omriktare. Varje panel i dessa system omvandlar solljus hela vägen till AC, redo för att driva ditt hus eller att driva tillbaka på nätet. De har fördelen att varje cell separat, så att förlora en panel lämnar resten intakt. Enphase verkar vara ledande inom detta segment. Nackdelar kan vara att kostnaden (inte billigt) och att de inte integreras med backup-batterier.

Det andra alternativet är något som Solar Edge, som har makt optimerare på varje panel, vilket ger dig fördelen av att ha varje panel isolerade — så en skuggig panelen inte röra upp systemet, men systemet kan också användas med ett backup-batteri som Powerwall från Tesla eller LG Bostäder.

Slutligen, du kan använda en traditionell sträng inverter. Det är den lägsta kostnaden, men om en enda panel är skuggad eller defekt, hela strängen kan äventyras. För att vara ärlig, ingen i vårt område även vill tala om dem, men det finns många runt om i mer avlägsna platser. I vårt fall har vi en 15-årig Spår/Xantrex sträng inverter på våra äldre sol installera som fortfarande tuffar. Som en del av våra nuvarande projekt, det kommer att komma åter utlovat till en avlägsen plats där det kan användas igen.

Om batterier, om du inte kan hitta någon som kommer att arbeta med en klassisk inverter som en Buske eller ett batteri system add-on som erbjuds av Schneider, du kanske inte kan använda traditionella kostnads-effektiva lösningar som ÅRSSTÄMMAN bly-syra batterier. Alla installatörer jag har kontaktat nyligen endast vill använda nyare, och mycket dyrare, Litium-Jon-batterier. Ingen ville ens titta på våra befintliga AGM batteri bank. Den nya batterier är en mycket bättre produkt när du köper dem, och kan användas för gång-att flytta makten till arbitrage TOU mätning, men de tenderar att börja på $10K och uppåt installerat pris. Jag misstänker att det kommer att börja ändras ganska snart, eftersom högre volymer hjälpa till att sänka priserna, men just nu även i löpande priser, alla hela hemmet batterier är svåra att hitta eller tillbaka som beställts. Observera att LG gör enheter som är mindre än 10KWH version som du just nu kan köpa här, men de är inte säljas i USA ännu.

Foto: Getty Images

Välj en Ansedd Sol Företag Som Kan Göra Vad Du Behöver

Om du är i ett område som får mycket sol eller har stora rabatter på sol, du är förmodligen en massa annonser för sol företag. De är absolut, definitivt, inte skapade lika. Gör din egen forskning på dem. Yelp är en självklar plats för att starta, som är Better Business bureaus webbplats. Om din stad har någon form av gemenskap mailinglista eller forum, nå ut och ställa. Jämföra anteckningar med andra som går igenom processen. Det finns webbplatser som solarreviews.com där kan du se en mängd olika installatörer och deras omdömen, men jag skulle aldrig lita på en enda plats, så det är svårt att veta vad deras fördomar är, hur de behandlar företag beroende på sponsring, etc. Varje företag kommer att ha ett par 1-stjärniga recensioner, men om du läser dem och de har en störande tema eller verkar gälla för din situation, du kanske vill undvika.

Du kommer också vill se till att ditt val kan göra att arbete du behöver. De har ett rykte om att ta hand om dyra tegeltak? Kan de arbeta inom snäva tidsgränser? Är deras produktion uppskattningar korrekt? Kan de också göra vad re-takläggning du behöver och projektleda hela ansträngning? Är de sannolikt kommer att vara i näringslivet när du behöver leta upp dem i 10 eller 20 år att fixa något? Alla är olika prioriteringar, så tänk på din egen när du utvärderar.

Lokalt fann vi tre företag som uppfyllde våra behov: Kobolt Makt, Semper Solaris, och Ilum Sol. Vårt val mellan dem är ett exempel på hur varje projekt är olika. Kobolt inte har någon egen takläggare och vi behövde tak. De tenderar också att vara ganska dyr. Semper gav oss en god uppskattning, men från vår första kontakt, vi bara inte har förtroende för att de verkligen förstod vår övergripande projekt och behov. Ilum Sol erbjuds tak -, sol -, och en del ganska allvarliga tekniska projekt personal som har varit tillgängliga för att sortera frågor på pannå placering, inverter val, och systemets design samtidigt som vi arbetar med deras säljare.

Håll ögonen öppna för Del 2 som Vi Rulla Ut Vårt Projekt

Efter att ha gjort sol projekt själv tidigare dokumenterat hur liknande projekt gick för vänner, undersökts och resultaten av många grannar ” och kollegors insatser, rådgivning vi har som ges här har absolut testats i den verkliga världen. Men vi har fått ett annat test som kommer upp. Utbyggnaden av vårt nuvarande 7,5 KW system. Det kommer att utvecklas under de kommande månaderna, och vi återkommer med en uppdatering om hur det fungerar. Håll ögonen öppna. Under tiden, eftersom erfarenheter variera mycket beroende på var du är i landet och i din budget och prioriteringar, vänligen låt oss veta om dina erfarenheter i kommentarerna.

Läs nu: Kaliforniens nya solkraftverk är faktiskt en death ray som förbränner fåglar i mitten av flygning, Tesla Kommer att Sälja sin Powerwall och Solar Roof i Home Depot, och Solar Vägar Officiellt Suga.

Top image credit: Getty Images