$6 Miljoen Ponzi: CFTC Kosten “Gold-Backed” Crypto Mijn Grote Munt Met Fraude

0
16

Krijg Trading Aanbevelingen en Lees de Analyse op Hacked.com voor slechts $39 per maand.

Mijn Grote Munt is de cryptocurrency toezichthouders hebben gewaarschuwd. De Commodities Futures Trading Commission (CFTC) heeft aangifte tegen Mijn Grote Munt (MBC) en de oprichters voor het zonder toestemming overnemen van meer dan $6 miljoen klanten in een cryptocurrency-gevoed Ponzi scheme. Terwijl het bedrijf gaf de illusie had geïnkte een deal met Mastercard, en niet te vergeten het bevorderen van een door goud gedekte munt voor de digitale portemonnee, beleggers uiteindelijk groeide de verdachte alleen te hebben die bezorgdheid geplet door het bedrijf onder het mom van meer munten.

Het agentschap de klacht heeft ingediend in een van Massachusetts hof op Jan. 16, het opladen van de Nevada-op basis van het opstarten en stichter Randall Krater en zijn compagnon Mark Gillespie, van New York en Michigan), met respectievelijk fraude en misbruik van de middelen, die zij verzameld van niet-vermoeden van beleggers in Mijn Grote Munt en doorgestuurd naar hun persoonlijke bankrekeningen, persoonlijke uitgaven en om te gaan op een shopping spree.

Mijn Grote Munt advocaat van Adam Tracy wordt geciteerd wordt door Reuters zegt:

“De beschuldigingen die in de CFTC in de klacht worden alleen die beschuldigingen, en ik zal het werken met de cliënt in de komende dagen een reactie te formuleren op de klacht.”

Goud Gedekte Munt Ponzi?

MBC aangeprezen haar munt als een gold-backed cryptocurrency, die hen geholpen met het aantrekken van $6 miljoen-plus om hun schatkist sinds 2014, het leeuwendeel daarvan kwam uit de staat Massachusetts. Hier wringt de schoen: Volgens de CFTC, het was een fraude bestaan van “valse en misleidende claims en omissies over MBC de waarde, het gebruik en de handel status.”

Iets dat opvalt op Mijn Grote Munt website van het bedrijf is gebrek aan aandacht voor KYC/AWW-protocollen. Ze harp op snelheid en privacy, waardoor er geen moeite mee om hun “geen goedkeuring proces.” Dit was een grote rode waarschuwing voor toezichthouders, geen twijfel.

Mijn Grote Munt zichzelf aanprijst als een peer-to-peer digitale munt, met een nadruk op de gedecentraliseerde aard van hun cryptocurrency. Opgericht in 2013, het project bestaat uit een blockchain portemonnee en een munt ontworpen voor consumenten en handelaars in de handel, winkelen en doneren wereldwijd, terwijl het verdienen van 1% rente per jaar, volgens de website van de vennootschap, die als van publicatie was nog in. MBC is een gewonnen medaille, die het bedrijf beweerde opgetreden door “het verlaten van de portefeuille open” om meer te verdienen MBC.

Terwijl MBC de Twitter-pagina is meestal gevuld met promoties van bredere cryptocurrency-gerelateerde ontwikkelingen, is er ook een herhaalde poging om zijn volgelingen op om te “stemmen voor Mijn Grote Munt voor de Nieuwe Exchange.” De deelnemers aan een bitcointalk.org forum drong er bij het opstarten een airdrop worden gegeven dat er geen ICO te belonen kopers, die MBC leek om mee te gaan met.

Overigens, een van de kosten in de CFTC klacht is dat verweerders “verkeerd” dat ze “die actief worden verhandeld op een aantal valuta-uitwisseling.” Gillespie, een van de verdachten in de CFTC klacht verantwoordelijk was voor het uitlokken van investeringen uit de Verenigde Staten.

Aanbevolen afbeelding van Shutterstock.

Volg ons op Telegram.